ΕΤΟΙΜΟΣ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑΣ (ΓΚΑΖΟΝ)

Έτοιμος Χλοοτάπητας (γκαζόν)

 

Ο χλοοτάπητας, γνωστός και ως γκαζόν, αποτελεί αναμφισβήτητα, αναπόσπαστο κομμάτι του κήπου. Επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει τα πολλά οφέλη του χλοοτάπητα στο περιβάλλον:

Αύξηση της αισθητικής εικόνας ενός σπιτιού ως και 60%. Έλεγχος της μόλυνσης και μείωση της διάβρωσης του εδάφους. Ελευθερώνει οξυγόνο και δροσίζει την ατμόσφαιρα Αποτελεί πηγή ομορφιάς και άνεσης.

Η εγκατάσταση του γκαζόν μπορεί να γίνει με τους εξής τρόπους:

Με έτοιμο χλοοτάπητα :

Ο έτοιμος χλοοτάπητας (sod) είναι γρασίδι που σπέρνεται σε ειδικούς φυτωριακους χώρους, καλλιεργείται με επιστημονική φροντίδα και όταν είναι έτοιμο κόβεται σε λωρίδες, ξεριζώνεται με ένα λεπτό στρώμα χώματος που συγκρατείται από το ριζικό σύστημα και από ένα ειδικό δίχτυ και τυλίγεται σε ρολά. Ο έτοιμος χλοοτάπητας έχει σημαντικά πλεονεκτήματα όπως:

 • Άμεσο αισθητικό αποτέλεσμα χωρίς επανασπορές και κενά διαστήματα.
 • Ο χώρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα.
 • Δυνατότητα εγκατάστασης οποιαδήποτε εποχή του χρόνου εκτός περιόδων με παγετό.
 • Εξοικονόμηση νερού και εργασιών συντήρησης συγκριτικά με τη σπορά.
 • Δυνατότητα εγκατάστασης του χλοοτάπητα σε επιφάνειες με μεγάλη κλίση.

Ο έτοιμος χλοοτάπητας [ γκαζόν] που χρησιμοποιεί η επιχείρηση μας αποτελείται από τρείς άριστες ποικιλίες festuca arundinaceae.
Έχει άριστη εμφάνιση με πολύ καλή πυκνότητα και βαθύ πράσινο χρώμα. Μεγάλη αντοχή στις ξηροθερμικές συνθήκες της χώρας μας. Κορυφαία αντοχή στις ασθένειες όπως fusarium, rizoctonia και pythium.Αντέχει το χαμηλό κούρεμα και κρατάει το χρώμα του και το χειμώνα.

Με συνθετικό χλοοτάπητα :

Ο Συνθετικός χλοοτάπητας {πλαστικό γκαζόν ή ταρτάν} χρησιμοποιείται στην κατασκευή γηπέδων 5 5 , παιδικών χαρών, παιδότοπων, αθλητικών εγκαταστάσεων, γύρω από πισίνες αλλά και σε μέρη όπου δε μπορεί να εγκατασταθεί φυσικός χλοοτάπητας , όπως βεράντες, μπαλκόνια, ταράτσες, κιόσκια , σκάλες, κλπ. Τα πλεονεκτήματα του συνθετικού χλοοτάπητα σε σχέση με το φυσικό είναι τα παρακάτω :

 • Παραμένει πράσινος όλο το χρόνο.
 • Δεν επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες.
 • Έχουμε άμεσο αισθητικό αποτέλεσμα.
 • Μεγάλη ευκολία και ταχύτητα στην εγκατάσταση του.
 • Οικονομία νερού και χρήματος αφού ούτε πότισμα χρειάζεται και τα έξοδα συντήρησης του είναι μηδαμινά.
 • Η ελάχιστη συντήρηση που χρειάζεται, είναι το σκούπισμα του συνθετικού γκαζόν, ανά τακτά χρονικά διαστήματα με μία νάιλον βούρτσα που βοηθά τις ίνες να διατηρούνται φουντωτές , καθώς και η απομάκρυνση φύλλων και σκουπιδιών με ένα φυσητήρα.
 • Τοποθετείται πολύ εύκολα με τη χρήση ειδικών ταινιών και κόλλας.

Με σπορά:

Ο τρόπος αυτός έχει το πλεονέκτημα του μικρότερου κόστους συγκριτικά με τους άλλους τρόπους. Όμως έχει σοβαρά μειονεκτήματα, τα οποία είναι:

 • Αργός ρυθμός εγκατάστασης και μεγάλη απώλεια σπόρου από πουλιά και μυρμήγκια. Δεν μπορεί να σπαρθεί όλες τις εποχές του χρόνου.
 • Υπάρχει ισχυρός ανταγωνισμός, λόγω φυτρώματος των ζιζανίων που υπάρχουν ήδη στο εδαφικό υπόστρωμα με τη μορφή σπόρων σε λήθαργο.

Αδυναμία σποράς σε επικλινή μέρη.

– Δωρεάν Εκτίμηση –

Καλέστε μας τώρα για μια απευθείας επίσκεψη στο χώρο σας χωρίς καμία επιβάρυνση.

Η συνέπεια των συνεργείων μας μπορεί να εξασφαλίσει το δικό σας πολύτιμο χρόνο και τη δική μας άψογη συνεργασία.

Παρέχουμε τις υπηρεσίες μας με όπλο τη γνώση, καλύπτωντας τις ανάγκες σας για ένα υγιή κήπο.

Κέντρο Κήπου
Φουτσιτζόγλου

Είμαστε πάντοτε στη διάθεση κάθε φίλου πελάτη, να παρέχουμε απαραίτητες συμβουλές και βοήθεια για ότι αφορά τα φυτά και τον κήπο για ένα αποτέλεσμα που θα ικανοποιήσει και το πιο απαιτητικό γούστο.